Drakamöllan

Idag skriver vi sista februari och då först tycker vintern att det är läge att komma till Malmö. Det har varit barmark här hela vintern i princip och jag har avundsjukt tittat på alla vackra vinterbilder från övriga landet som passerat i flödet på Instagram, Facebook och i bloggar.

Nu är det sagolikt vackert utanför mitt fönster, men tyvärr är jag sjuk så jag kommer inte att komma ut och fotografera den, i Skåne, sällsynta kombinationen av blå himmel och fluffig vit, nyfallen snö. Och liiiite kan jag känna att om vintern inte bemödat sig att komma förrän nu så kan det lika gärna vara. Jag var helt inställd på vår nu. Meteorologiskt tror jag faktiskt redan den infallit här.

För ett par helger sedan gjorde vi en fin vårvinterutflykt till Drakamöllan. En solig lördag där solen värmde fint i ansiktet och det fanns lite lagom med snösmältning. För mig som kommer från Bergslagen krävs det nästan lite snösmältning för att det skall känna som vår.

Drakamöllan är en riktig pärla som jag upptäckte efter att de gjort ett reportage i Naturmorgon i p1. Det är ett vackert landskap med ljunghedar och sandstäpp. Här skall finnas en mängd ödlor och ovanliga insekter. På våren sjunger sommargyllingen om man har tur.

Men under vårvintern hörs förstås andra ljud. Hackspettarna trummade ikapp, mest var det den större hackspetten som trummade men vi hörde även spillkråka och gröngöling. Snödropparna blommade och småfåglarna svirrade runt om oss i träd och buskage. 

Det var en riktigt härlig dag och man undrar sådana dagar hur det kan komma sig att nästan ingen annan är ute. Det är i och för sig en av fördelarna med vinterutflykter, att man får vara ensam med naturen. Men nog är det också lite märkligt? Jag tror att folks längtan till fjärran länder under vintern skulle bli mindre om fler tog chansen att gå ut och få sol där de är. Visst är det härligt med värme, men bara att komma ut hjälper ganska långt. Sedan jag blev en mer flitig friluftsmänniska är min reslängtan minimal. Den har i och för sig aldrig varit särskilt stor, men är nu nästan obefintlig.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: